- Autor: robosova
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Patizony | 75 |
Mouka pšeničná hladká | 4.5 |
Strouhanka | 3.6 |
Vejce celá průměr | 14.5 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 1.9 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 392 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 98 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na 4 porce: 570 oloupaného patizonu (zbaveného semínek) nakrájíme na tenké plátky, obalíme v trojobalu: 35 g pšeničné mouky hladké, 2 vejcích a 27 g strouhanky. Smažíme na teflonové pánvi jen s 15 g oleje. Osolíme po dosmažení. Celková hodnota pro 4 porce: 3006 kJ, 18% (B, 31g), 32% (T, 26g), 50% (S, 88g)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.